Kuvausehdot

Kuvaustyyli

Varatessaan kuvauksen asiakas on jo tutustunut kuvaajan portfolioon ja hyväksynyt portfolion mukaisen kuvaustyylin sekä kuvien editoinnin. Asiakas ymmärtää ja hyväksyy, että kuvaajan kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä ja/tai olosuhteiden takia. Kuvaaja ei takaa, että toimitettavat kuvat ovat tyyliltään identtisiä/samanlaisia kuin hänen aikaisemmat kuvansa. Kuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden ja oman harkintansa mukaisesti.

Kuvien toimitus

Kuvaaja toimittaa kuvien koevedokset nettigalleriaan nähtäväksi 2–3 viikkoa kuvauksen jälkeen. Näistä kuvista asiakas saa valita sovitun määrän suosikkikuviaan, jotka kuvaaja editoi. Perusmuokkauksen eli valotuksen, valkotasapainon, kontrastin ja rajauksen lisäksi kuviin voidaan tarvittaessa tehdä myös pientä kuvamanipulaatiota (esimerkiksi ihon tasoittaminen tai esineiden poisto kuvasta). Koevdeoskuvia ei saa kopioida eikä julkaista.

1-vuotiskuvaus

Lopullisten kuvien toimitusaika on 2–3 viikkoa tai hääkuvauksissa erikseen sovittu aika. Toimitusaika alkaa, kun asiakas on valinnut haluamansa kuvat nettigalleriasta. Valmiit kuvat toimitetaan asiakkaalle nettigalleriaan. Kuvat säilytetään nettigalleriassa kaksi kuukautta. Kuvaaja varmuuskopioi kuvat ja säilyttää niitä 6 kk kuvauksen jälkeen, eikä kuvaajalla ole sen jälkeen velvollisuutta säilyttää asiakkaan kuvia.

Kuvien tekijänoikeudet

Kaikki kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla, ja hän saa käyttää kuvia portfoliossaan ja muussa kuvaukseen liittyvässä markkinoinnissa sekä kilpailuissa ilman erillistä lupaa. Asiakas saa maailmanlaajuisen, ikuisen ei-kaupallisen lisenssin toimitettuihin kuviin, joka periytyy asiakkaan jälkipolville.

Asiakas saa julkaista kuvia, teettää paperikuvia ja muita fyysisiä tuotteita missä tahansa ei-kaupallisessa tarkoituksessa. Asiakkaan täytyy mainita kuvaajan nimi kuvien ja julkisen käytön yhteydessä (esim. Facebook, Instagram, lehdet jne). Mikäli asiakas itse muokkaa kuvia, hänen täytyy mainita siitä erikseen kuvan yhteydessä, jos kuvia esitetään julkisesti.

Varaamalla kuvauksen asiakas hyväksyy ylläolevat kuvausehdot.